Thursday, August 1, 2013




Granola is all the rage in Japan! apparently there is this shop called "GMT" at Meguro
where you can make your own granola. Okay Japan is becoming really
westernized culture these past recent years...
Last month, I went to Hawaii for my summer vacation and saw huge varieties of granolas
at literally every supermarkets I went (Whole Foods, Down to Earth,
and healthy cafe shop) ofcourse Hawaii is famous with Acai bowl so it's normal
to sell many kinds. At almost every organic supermarket, there's huge granola section
where you can choose from wide range of granolas with nuts,dried fruits,chia seeds and etc...
most granolas we purchased are the gluten free one's which it's really rare to see in Japan.
This morning, I ate two of them and blended together to taste the difference. The left one has corn flour and very tasty.
Do you guys know the better way to eat granola? okay here's my way to eat:)
Here, we don't have greek yogurt (except at fancy grocery store) so i always
substitute with this "Koiwai yogurt" because it's creamier,thicker and has rich taste.
So I drain that to make it just like greek yogurt.
Then I put almond butter, dried fig, bananas and this drained yogurt mix all together!
Justine's almond butter is sth I am utterly in love! sadly we can't 
purchase almond butter except National Azabu (but not Justine's)
and the right one in the third picture is also almond butter from
Down to Earth organic supermarket and is so good also!

Do you guys have your favorite granola recipe? if so, please share it! 

日本では今現在パンケーキに続いたグラノーラブーム
食文化も大分西洋化してきている日本
驚きも最小限だけど多数の雑誌では特集されてたり、千駄ケ谷には以前から
Fructusというgranola屋さんがあったけど最近は10年に目黒にopenした
GMTというグラノーラ専門店もとても流行っているそう。
先月旅行でハワイに訪れた時に行ったスーパーマーケットには豊富過ぎてこれでもか
と思うくらいグラノーラで溢れていた。アサイボウル発祥の場所なのでこれは
普通なことなのかもしれないけど、それでも私にとっては新鮮なことだった。
自分の好きなようにグラノーラやミューズリーなどのbaseを選び、
それからナッツ,ドライフルーツやチアシードなど色んな物とmixしたりして
カスタマイズをスーパーで出来るのは外国ならでは。
上記写真で載せているものは、gluten free用のグラノーラ2種類。
今日は是非皆とshareしたい自分流の食べ方があるんだけど、
とても簡単なのに美味しいから試してみてもらいたい。
アメリカでは当たり前のように専用のセクションまで設けられている
ギリシャヨーグルト(写真3枚目)、日本ではギリシャヨーグルト
といっても浸透もまだだけど一部のsuperを除くと手に入れにくい、そして高値。
だから私はクリーミーでなめらかな小岩井ヨーグルトを水切りして
ギリシャヨーグルトの代用をしている。
うん悪くない…どころかギリシャヨーグルトにしか感じられない....!
そして水切りしたヨーグルトと一緒にアーモンドバター、ドライいちじく,
ちぎったバナナを一緒にmixして完成、簡単だけどこれが最高に美味しい。
Justine'sのアーモンドバターを使ってるけど、
これはもちろんアーモンドバター自体も
ナショナル麻布くらいでしか見かけたことがない。
近くにないけど欲しいという人は
アーモンドをFPなどで15分程撹拌すれば出来るらしい。
3枚目の写真右側のアーモンドバターはDown to Earthの物だけど
もしもお気に入りのグラノーラの食べ方がるって人は是非教えて欲しい:)


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